Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Покрові готуються до відкриття дитячих садків

У Покрові  готуються до відкриття дитячих садків
5 Чер 2020 08:15 | Новини Покрова

Вже незабаром усі дитсадки міста зустрічатимуть малюків.Відповідне рішення було прийнятеміською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій після перевірки готовності закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів НВК та НВО. Попередньо садочки було підготовлено у відповідності до рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, розроблених Головним санітарним лікарем України спільно з МОЗ.

Щоб діти та персонал перебували у безпечних умовах, а робота закладів дошкільної освіти відповідала усім санітарно-гігієнічним вимогам, під час карантину здійснено великий об’єм робіт.
Як повідомляють в управлінні освіти, за кошти міського бюджету придбано та забезпечено садочки достатньою кількістюдезінфікуючих, мийних та антисептичних засобів, безконтактними термометрами, захисними масками, рукавичками та іншим. Підготовлено території та приміщення, прибрано килими та м’які іграшки та інше.
Колективи закладів пройшли чіткі інструктажі стосовно нових правил та обмежень.

Відтак, батьки мають бути у захисних масках, але самі на територію будівлі садочка не заходять. Для забезпечення соціальної дистанції, при вході нанесена спеціальна розмітка. Вихователям діти передаються на подвір’ї закладу лише після успішного проходження безконтактного температурного скринінга – коли температура не вища 37,2 та відсутні ознаки респіраторних захворювань. Температурний контроль проходять і працівники закладів.

Освітній процес організовано так, аби діти більше часу перебували на свіжому повітрі, обмежено заняття та ігри, котрі потребують безпосереднього фізичного контакту. Вихователі постійно перебуватимуть в масках та рукавичках.

У приміщеннях часто проводиться дезінфекція поверхонь, вологе прибирання та провітрювання. Налагоджений централізований збір використаних засобів індивідуального захисту й паперових серветок у різні контейнери з кришками та одноразовими пакетами.
Попри ці та інші чіткі правила перебування у закладах дошкільної освіти міста і діти, і батьки, і працівники садочків з нетерпінням чекають на зустріч. Готові піти на певні тимчасові обмеження, аби небезпека минула і скоріше закінчився карантин. Як зазначили в управлінні освіти, вже 9 червня садочки радо зустрічатимуть дітей, працюватимуть усі групи, окрім раннього віку – ясельних. Групи раннього віку плануєтьсявідкрити з 15 червня.

Оставить комментарий

avatar
250