Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МІСТО ЗА ТИЖДЕНЬ

МІСТО ЗА ТИЖДЕНЬ
20 Тра 2020 08:27 | Новини Покрова

Освіта
Тривають обмеження освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти, дитсадках, спортивних школах.
Виконання освітніх програм забезпечується через організацію дистанційного навчання. Педагоги використовують час карантину для самоосвіти.

Медицина
На лікуванні у добовому стаціонарі перебувало 45 хворих, стільки ж пацієнтів знаходиться у денному стаціонарі хірургічного профілю.
До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1325 осіб, 57 – отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.
Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 176 виїздів

Соціальна сфера
Під час карантину в управлінні праці та соціального захисту населення обмежено відвідування громадянами.
Для вирішення питань щодо оформлення житлових субсидій, державних допомог та пільг доведені телефони, за якими можна отримати консультації та визначення часу відвідування.
З метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом 76 осіб. Консультації отримала 61 громадян, які не потребують термінового вирішення питань.
На обслуговування територіального центру взято шість осіб.
Підготовлено 9 направлень на забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації.
39 фахівців управління пройшли онлайн-курс «Цифрова грамотність для державних службовців» та троє онлайн-курс «Публічні закупівлі» на платформі Prometheus, усі отримали відповідні сертифікати.
В управлінні обліковується 5105 отримувачів житлових субсидій, 2939 – державних допомог, 1366 домогосподарства, де користуються пільгами, 278 учасників АТО, 406 ВПО.
У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Також в онлайн режимі проводять моніторинг стану здоров’я підопічних, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань та сурове виконання карантинних заходів.
Тривають дистанційні заняття Університету ІІІ віку. Діє гаряча лінія щодо питань протидії коронавірусу.
У міській філії обласного центру зайнятості реєстрація безробітних проводиться безконтактно: документи на реєстрацію приймаються через поштову скриньку, розміщену при вході, або в електронному вигляді.

Для осіб, які щойно зареєструвалися, з квітня проводяться інформаційні онлайн –прийоми, метою яких єінформування безробітних щодо інтернет – ресурсів пошуку роботи, отримання профорієнтаційних послуг та інше.
За тиждень надано 24 профінформаційних, 17 профконсультаційних та одна консультація з професійного навчання.
Протягом тижня для безробітних проведено через скап-зв’язок 3 інформаційних вебінари щодо сучасного комплексу соціальних послуг служби зайнятості та один вебінар з напрацювання вмінь складання ефективного резюме.
Протягом тижня два роботодавці подали пакети документів для отримання допомоги по частковому безробіттю в період карантину.

Комунальна сфера
Працівники «Добробуту» обслуговують лінії зовнішнього освітлення, здійснюють прибирання міста, покіс трав, висадку квітів та оформлення клумб, проводять санітарно-протиепідемічні заходи.
У міськводоканалі виконали чотири заявки з водопровідних мереж.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250