Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Від шахтарського обушка до сталевих гігантів. У міському музеї Покрова оновили експозицію присвячену історії гірничо-збагачувального комбінату

Від шахтарського обушка до сталевих гігантів. У міському музеї Покрова оновили експозицію присвячену історії гірничо-збагачувального комбінату
14 Тра 2020 08:19 | Новини Покрова

Списки перших шахтарів, історичні документи, шахтарські обушки та відбійні молотки, унікальні фотографії та зразки породи – все це та багато іншого зберігає міська скарбниця народної пам’яті.

Попри обмеження в період карантину, співробітники музею цей період використали досить продуктивно, реконструювавши залу, присвячену гірничим розробкам. Саме у травні 2020 року виповнилося 50 років, коли окремі кар’єри, шахти та рудоуправління були об’єднані в одну структуру, яка стала містоутворюючим підприємством сучасного Покрова. Тож на честь вшанування трудового подвигу кількох поколінь гірників, в музеї було оновлено експозицію, присвячену Покровському гірничо-збагачувальному комбінату.

Експозиція стала більш чіткою та структурованою, вона доступно відображає усі періоди розвитку гірничої справи, починаючи від перших шахт до появи величезних кар’єрів з гігантськими роторними комплексами і крокуючими екскаваторами. Тут з’явилися нові унікальні світлини, історичні видання та інші експонати, вперше представлені містянам. Особлива увага приділена видатним особистостям, трудовим династіям, які зробили величезний внесок у розбудову та розвиток комбінату, встановлювали унікальні трудові рекорди.

Тому кожен, хто цікавиться цим величезним пластом в історії міста, зможе знайти тут для себе багато нової інформації, дізнатися про велику й почесну справу — гірника.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250