Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПРО БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ РОЗПОВІДАЛИ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ПОКРОВА

ПРО БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ РОЗПОВІДАЛИ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ПОКРОВА
13 Лют 2020 12:09 | Новини Покрова

Сьогодні більшість людей не уявляє свого життя без інтернету. Та окрім безмежних інформаційних ресурсів, розваг та спілкування друзів, в онлайн можна натрапити на величезну кількість небезпек. В зоні ризику передусім діти, яким бракує життєвого досвіду та знань.

Вчора Україна разом із 140 країнами світу відзначила День безпечного інтернету. Його мета – популяризація безпечного інтернету та більш відповідального користування онлайн – технологіями та мобільними пристроями, особливо серед дітей та молоді.

День безпечного інтернету широко відзначили в освітніх закладах міста. Для учнів провели інформаційні та виховні години, тренінги, відеолекторії та інші заходи, де мова йшла про правильне та відповідальне використання цифрових технологій, основні правила інтернет-безпеки та інтернет-етики.

Діти знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемою людства. Це — інтернет-залежність, тролінг, кібербулінг, фішинг, як вид шахрайства з виманювання персональних даних, використання протизаконного контенту та інше.

Розвиток цифрової компетенції дітей – це тема, яка залишається актуальною як для педагогів, так і батьків.

Оставить комментарий

avatar
250