Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Жінки. Мир. Безпека.

Жінки. Мир. Безпека.
29 Січ 2020 07:04 | Новини Покрова

У суботу в Арт-центрі міської бібліотеки відбулася інформаційна зустріч у межах проекту “Рівність заради безпеки”, що реалізується МБФ “Український жіночий фонд” за фінансової підтримки Євросоюзу.

Метою проекту є сприяння якомога більшому залученню жінок у процеси відновлення миру та запобігання конфліктів, керуючись резолюцією Ради Безпеки ООН 1325.

Дніпропетровщина увійшла до п’ятірки областей, які охоплені проектом і де нині триває розробка обласного плану дій з реалізації Національного плану дій 1325. З цією метою проходять зустрічі з активною громадськістю.

Співорганізаторами заходу у Покрові виступили відділ молоді та спорту міськвиконкому, ГО “Творча Майстерня “Поклик Майбутнього” та Коаліція “Дніпро 1325” . До участі запрошували лідерів думок та всіх охочих покровчан.

Говорили про гендерні стереотипи та проблеми, пов’язані з недостатньою участю жінок у процесах прийняття рішень у контексті конфліктів і миротворчості. Розкривався зміст Резолюції, бо саме вона покликана надати інструменти для того, щоб ці проблеми вирішувати та вирівнювати ситуацію. Документ закликає уряди, ООН, громадянське суспільство та інші зацікавлені сторони гарантувати змістовну участь жінок у мирних процесах та у процесах прийняття рішень.

Оставить комментарий

avatar
250