Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дошкільне відділення НВО розширює свої можливості

Дошкільне відділення НВО розширює свої можливості
10 Кві 2019 15:17 | Новини Покрова

З вересня минулого року на базі НВО було відкрито позашкільне відділення. Як і передбачалося, багатофункціональна установа нині стала не лише центром дозвілля для дітей, а повноцінним громадським простором для мешканців віддалених мікрорайонів міста. Послуги, що там надаються, цікаві і жителям прилеглих селищ, навіть віддалених, які не належать до нашої громади.

Для самих молодших діток діє школа раннього розвитку. Малюкам створені умови для їхнього емоційного, інтелектуального та творчого розвитку. Заняття проводить досвідчений педагог Лариса Ігнатенко.

Ігрова кімната, яка там є, доступна для усіх маленьких мешканців селищ. Що у холодну пору стало справжньою знахідкою для батьків з малюками. Приємному дозвіллю сприяють зони відпочинку та буккросинг.

Старші діти у позаурочний час із задоволенням відвідують гуртки, частина з яких працює від міського Будинку творчості дітей та юнацтва.

Нові уміння та розвиток здібностей знаходять у гуртках «Мій світ» (керівник Єлизавета Міхно) та «Умілі руки» (керівник Ірина Довжик). Мотивацією для дітей є участь у міських виставках, благодійних акціях, їхні роботи стають зворушливим доповненням до гуманітарних вантажів, які місто відправляє у зону АТО.

Виявити і реалізувати акторські здібності можна у театральному гуртку, який веде Катерина Кожанова – керівник позашкільного відділення.

Корисні навички діти здобувають і засобами туристсько- краєзнавчої роботи. Разом із Сергієм Коноваловим на практиці застосовують знання зі спортивного орієнтування, вчаться користуватися туристичним спорядженням та ходять у походи.

Значно пожвавилося спортивне життя підлітків разом із тренером Володимиром Гладченком. Баскетбольні, волейбольні, тенісні та футбольні турніри цікаві юнакам з міських шкіл, приїжджають з Шолохового та навіть Токовського.

Популярністю користується комп’ютерний гурток (керівник Оксана Матюшенко). Саме тут виник міський осередок кіберспортивного руху та пройшли перші змагання з кіберспорту. Цей напрямок нині активно розвивається і дуже популярний серед молоді Покрова.

Центру дозвілля є що запропонувати і старшій віковій категорії мешканців. Заняття з фітнесу від Алли Немченко кожне заняття збирає десятки прихильниць здорового способу життя та гарної фізичної форми.

Крім освітніх опцій та дозвілля, позашкільне відділення пропонує послуги соціального спрямування.

В окремому крилі знаходяться медпункт, кабінет дільничного, філії управління праці та соціального захисту населення, центру надання адміністративних послуг. Що зручно для місцевих мешканців, особливо літнім людям.

Такий формат виявився цікавим дітям і знайшов підтримку у мешканців селищ, зазначає директор Навчально виховного комплексу Лариса Мякотіна. Він розвивається, пристосовуючись до запитів та потреб людей. Саме зараз свою роботу там розпочинає і гурток малювання.

Оставить комментарий

avatar
250