Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Тепло та підтримка для кожного. У місті створили ще по одному будинку сімейного типу та прийомній сім’ї

Тепло та підтримка для кожного. У місті створили ще по одному будинку  сімейного  типу  та  прийомній сім’ї
13 Січ 2020 14:33 | Новини Покрова

Немає нічого кращого для дитини, ніж мати сім’ю. Цьогоріч у Покрові восьмеро дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відчули тепло родинного вогнища. Двоє дітей виховуються у новоствореній прийомній сім’ї Проценків та шестеро – у будинку сімейного типу Романюків.

Нині у місті діє п’ять прийомних сімей та та чотири будинки сімейного типу, де виховуються 32 дитини.

Перед батьками-вихователями, які попередньо проходять відбір та навчання, ставиться завдання адаптувати дітей до нових умов проживання, здружити їх, створити міцну родину, в якій би вони відчули себе люблячими та захищеними. Умови їхнього проживання, навчання, виховання знаходиться під постійним контролем служби у справах дітей міськвиконкому.
– Захист прав та інтересів дітей, які належать до цієї категорії, забезпечення їх гідними умовами для виховання, зростання є нашим першочерговим обов’язком. Ми підтримуємо батьків, які відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які потребують допомоги. Дякую кожному, хто робить таку добру справу, – зазначає міський голова Олександр Шаповал.

Всього ж на Дніпропетровщині у минулому році створено 20 дитячих будинків сімейного типу та 23 прийомних сім’ї, до яких влаштовано понад триста сиріт.

Оставить комментарий

avatar
250