Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Відбулося засідання міськвиконкому

Відбулося засідання міськвиконкому
24 Гру 2019 11:17 | Новини Покрова

Про роботу комісії з питань захисту прав дитини йшла мова на засіданні виконавчого комітету Покровської міської ради, яке відбулося 17 грудня.

Доповідаючи з основного питання, начальник служби у справах дітей Дар’я Горчакова зазначила, що для ефективного правового та соціального захисту дітей у м. Покров діє Комісія з питань захисту прав дитини, організаційну роботу якої забезпечує служба у справах дітей.

Основними завданнями комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Протягом звітного періоду проведено 14 засідань, за результатами звернень громадян та поданнями служби розглянуто та вирішено 94 питання.

Начальник служби у справах дітей детально проаналізувала характер звернень. За підсумками прийнятих рішень на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини надано 32 висновки органу опіки та піклування Покровської міської ради та прийнято 74 рішення виконавчого комітету. Усі вони спрямовані на задоволення індивідуальних потреб дитини, а також з урахуванням її думки, якщо вона досягла такого віку і рівня розвитку, що може її висловити.

Робота комісії спрямована на збереження для дитини її біологічної родини, зменшення кількості дітей, які перебувають поза сімейним оточенням, сприяння створенню умов для виховання відповідального батьківства. Завдяки спільній роботі суб’єктів соціальної роботи вчасно виявляються діти, які потребують соціального захисту, що дає змогу надати їм необхідну допомогу та запобігти зростанню соціального сирітства.

Комісія з питань захисту прав дитини розкриває сутність основних принципів функціонування сучасної моделі соціальної роботи в громаді, а саме: сімейно орієнтований підхід, партнерство, інтеграція та взаємодія, командна робота; координація та професійна відповідальність; максимальна спрямованість на розвиток сильних сторін та позитивних ресурсів сімей з дітьми, їхня активна участь у всіх процесах.

Ухваливши рішення з питання про роботу комісії з питань захисту прав дітей, члени виконкому розглянули усі питання черги денної.

Оставить комментарий

avatar
250