Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чорнобиль… згадаємо знову і знов

Чорнобиль… згадаємо знову і знов
13 Гру 2019 12:40 | Новини Покрова

Сьогодні покровчани вшановують тих, хто пожертвував своїм життям та здоров’ям, захищаючи нас від атомного лиха, та згадують про героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу станції, військовослужбовців, водіїв, будівельників, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Серед тих, хто закрив собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС, було близько 600 мешканців нашого міста. Нині у Покрові проживає 240 ліквідаторів та 380 потерпілих від наслідків аварії. Багатьох вже немає з нами…

Аби віддати шану героям Чорнобиля, біля пам’ятного знаку зібралася численна громада — представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, учнівська молодь і, звичайно, рідні та близькі чорнобильців.
Слова глибокої шани та подяки адресували ліквідаторам від усієї громади. Вони завжди будуть символом громадського подвигу та самопожертви, бо прийшли на допомогу в умовах невідомої на той час небезпеки.

Подяками міського голови за активну життєву позицію у справі соціального захисту потерпілих від Чорнобильської катастрофи, патріотичного виховання молоді та з нагоди знакового дня нагородили ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – Сергія Анатолійовича Бойка, Ігоря Валентиновича Певного, Віктора Івановича Хорунжого та Юрія Дмитровича Середу, який є очільником міської громадської організації “Союз Чорнобиль”. Звертаючись до громади Юрій Дмитрович подякував землякам за пам’ять, а міській владі за підтримку чорнобильців.
Разом присутні вшанували пам’ять загиблих і померлих внаслідок аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку “Землякам, які в ім’я життя пройшли через полум’я Чорнобиля”.
Цього дня чорнобильська тема реквіємом звучала в освітніх, культурних та соціальних закладах, де пройшли заходи зі вшанування ліквідаторів та усіх потерпілих від чорнобильської катастрофи.

Оставить комментарий

avatar
250