Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

“Козацька садиба” селища Чортомлик знову зустрічала гостей

“Козацька садиба” селища Чортомлик знову зустрічала гостей
7 Жов 2019 11:55 | Новини Покрова

Минулої суботи до гостинного двору родини Касьянових завітали учні 6-В класу загальноосвітньої школи № 6. У наш час, коли дозвілля дітей заповнює інтернет та різного роду “гаджети”, живе спілкування на свіжому повітрі дає просто неймовірні емоції. Ця екскурсія мала не лише краєзнавче значення, виховувала в дітей почуття причетності – милосердя до тих, хто потребує підтримки.

Для члена молодіжної ради Миколи Касьянова та його дружини Ольги бути патріотом рідного міста – це не просто гучні слова, вони мають особливе значення.

Подружжя переконане, що так вважає більшість покровчан, які люблять рідне місто. Саме з таких почуттів Покров за останні декілька років перевтілився у сучасне місто. Такі зміни надихнули, аби створити у Чортомлику автентичну козацьку садибу, яка вражає своїм національним колоритом. Найголовнішим елементом тут є коні, які викликають справжнє захоплення як у дорослих, так і дітей.

За словами Миколи Касьянова, мета їхнього проекту – показати багатство української історії та культури, відродити традиції, які є символом нашого народу.

Познайомити з іпотерапією – напрямком, котрий лікує й відновлює сили, бо спілкування з кіньми – то особлива психоемоційна реабілітація.

Дітлахи та їх батьки із задоволенням годували коней, фотографувалися з цими граційними тваринами. Красуня “Блискавка”, пустотливий “Казбек” і, звісно, поні “Ляля” викликали справжнє захоплення. Найголовніше, що їм (з дотриманням усіх норм безпеки) надали можливість поїздити верхи! Микола Касьянов також продемонстрував власну майстерність верхової їзди, розповів про її особливості та правила догляду за кіньми.

Ще одним яскравим моментом став показовий виступ місцевих козаків з віртуозною технікою володіння холодною зброєю, у тому числі шашкою і серпами! А здоровий апетит, який з’явився на свіжому повітрі, було підкріплено запашним козацьким кулешем з чаєм та печивом.

Екскурсія мала шляхетну мету. Діти та дорослі приєдналися до заклику про допомогу маленькому жителю міста Іллі Кондарюку, який продовжує боротися з важкою хворобою. Усі зібрані цього дня кошти були перераховані на лікування хлопчика. Аби підтримати Іллю, учні шостої школи також намалювали яскравий плакат для маленького героя з побажанням якнайшвидше одужати.

Ось так, весело, позитивно – змістовно дітлахи та дорослі провели свій час у цьому мальовничому куточку Чортомлика.

Оставить комментарий

avatar
250