Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Щастя — коли є родина

Щастя — коли є родина
30 Вер 2019 13:40 | Новини Покрова

Тридцятого вересня Україна відзначає особливе свято — День усиновлення. Для Покрова ця дата надзвичайно важлива, адже місто віддає пріоритет саме сімейним формам виховання, роблячи все можливе, аби діти, у чиє життя прийшла біда, не залишалися наодинці, знаходили нову сім’ю.

Насамперед, це свято тих, хто зігріває дитячі душі, віддаючи їм свої серця, кого діти називають батьками, справжніми, турботливими й люблячими.

Сьогодні у місті функціонує чотири будинки сімейного типу, 4 прийомні родини, 78 опікунів та піклувальників виховують сиріт й малечу, що залишилася без теплого дому за живих батьків — соціальних сиріт. Ці цифри не просто статистика, за ними врятовані дитячі долі і щоденна копітка робота фахівців відповідних служб, котрі дитячу біду пропускають через власне серце, рятуючи малечу, даючи шанс на нове життя.

Напередодні дня усиновлення всі вони зібралися разом, на зустрічі, організованій за підтримки міського голови Олександра Шаповала. Вітали один одного, розпитуючи про справи і про досягнення дітей — заняття у художніх студіях, спортивних секціях.

Свято теж тривало по-родинному, спільним переглядом прем’єрного фільму “Фокстер і Макс” зі смаколиками і найголовнішим — гарним настроєм. Своїми враженнями від перегляду нового українського кіно, стрічки про пригоди хлопчика й собаки-супергероя, вже ділилися у центральному парку, де продовжили суботній відпочинок.

Сяючі очі, враження — малеча виплескувала емоції. Їхні наставники, дорослі, раділи теплому вересневому дню, святу, що стало ще одним приводом зібратися всім разом, однією великою родиною.

Сьогодні все це є у житті дітей і це найголовніше, що їм зберегли дитинство.Бо немає більшого щастя, ніж родина, теплий дім, де тебе люблять, на тебе чекають.

Оставить комментарий

avatar
250