Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Патронатна сім’я – нова форма сімейного виховання та альтернативний вид зайнятості

Патронатна сім’я – нова форма сімейного виховання та альтернативний вид зайнятості
20 Вер 2019 12:36 | Новини Покрова

Покров орієнтований на створення умов для виховання дітей у сім’ї та запобігання влаштуванню їх до державних інституцій. Крім прийомних родин та будинків сімейного типу, які є у місті, дієвим механізмом забезпечення права кожної дитини на проживання у родині віднедавна є патронат.

У рамках інформаційної кампанії та з метою пошуку кандидатів у патронатні вихователі фахівці служби у справах дітей міськвиконкому та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели у Центрі зайнятості, який є соціальним партнером у цьому питанні, черговий тематичний семінар.

Жінкам, котрі перебувають на обліку у службі зайнятості і потенційно можуть бути патронатними вихователями, розповіли про мету патронату, завдання, які стоять перед вихователями, вимоги до них та підтримку, що надає держава.

Головними тезами було те, що сімейний патронат – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація в умовах сім’ї дітей, які залишилися чи можуть залишитися без батьківського піклування, які потребують тимчасової підтримки та професійної допомоги, перебувають у складних життєвих обставинах, в тому числі діти, котрі набувають чи набули статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Патронатний вихователь — це офіційне працевлаштування. Аби стати патронатним вихователем, необхідно разом із добровільним помічником – дорослим членом сім’ї пройти професійну тренінгову програму.

Також патронатний вихователь повинен відповідати певним критеріям, зокрема, мати позитивний досвід виховання дітей, задовільний стан здоров’я, житло, налаштованість на таку роботу, і, звичайно, готовність прийти на допомогу “чужій” дитині.

Покровчан, небайдужих до долі дітей, хто має бажання стати патронатним вихователем, за отриманням детальної інформації запрошують звертатися до міськвиконкому, у службу у справах дітей та Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Оставить комментарий

avatar
250