Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

НОВИНИ ПОКРОВА. ДЕНЬ ЗАРОДЖЕННЯ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ДУХОВНОСТІ

НОВИНИ ПОКРОВА. ДЕНЬ ЗАРОДЖЕННЯ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ДУХОВНОСТІ
29 Лип 2019 10:23 | Новини Покрова

28 липня — день присвячений події, яка великою мірою визначила подальшу історію нашого народу. Напередодні важливої історичної дати тематичні заходи пройшли у центральній бібліотеці, музеї та територіальному центрі Покрова.

В арт-центрі відбулася поетична зустріч пен-клубу “Покров літературний”, темою якої став вплив християнства на розвиток нашої державності. Місцеві поети декламували власні твори та переглянули тематичний фільм.

Наголошувалося, що ключовою подією хрещення Київської Русі вважається 988 рік, коли на берегах Дніпра князем Володимиром відбулося хрещення киян. Це стало епохальним поворотом в історії держави, який не лише вплинув на усі сфери тогочасного суспільного життя, а й визначив характерні особливості нашого історичного розвитку.

Про поширення християнства йшла мова й у бібліотечній філії №3. Родзинкою заходу став майстер-клас з виготовлення сувенірів, який бібліотечні працівники провели для своїх читачів.

Цього дня у міському музеї теж нагадували гостям, про цінності християнства, що стали основою тих моральних установ, які завжди залишаються актуальними. З нагоди 1301- річчя Хрещення Київської Русі в музеї відкрита виставка православних ікон, одна з яких виставлена вперше. Переглянути експозицію можна буде впродовж двох наступних тижнів.

Не оминули доленосну подію і в територіальному центрі соціального обслуговування, віддавши належне її історичному значенню.

Оставить комментарий

avatar
250