Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Криворіжжі запустили магістральний водогін: жителям району повернуть якісну та безперебійну централізовану послугу

На Криворіжжі запустили магістральний водогін: жителям району повернуть якісну та безперебійну централізовану послугу
8 Тра 2024 20:35 | Обласні новини

Дніпропетровщина серед чотирьох областей, яка постраждала від підриву окупантами Каховської ГЕС. Зневодненими тоді залишилися Нікопольщина та Криворіжжя. Аби повернути людям якісну і безперебійну централізовану послугу, почали зводити магістральний водогін. Його першу ділянку закінчили та запустили в роботу.

«На об’єкті задіяли більше тисячі людей та майже п’ятсот одиниць техніки. І вже запускаємо його у повноцінну експлуатацію. Подяка всім, хто був залучений до реалізації. Обласній та місцевій владі. Президенту, Уряду, Верховній Раді та партнерам. Зокрема, Агентству США з міжнародного розвитку USAID, яке допомагало з технічною ревізією проєкту», – сказав віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Першу нитку трубопроводу на Криворіжжі закінчили минулоріч у серпні. Цього разу ввели в роботу ще дві. Кожна протяжністю під 26 км. На повну запрацювали й насоси та вся необхідна інфраструктура.

«Проєкт унікальний, тож неабияк радіємо, що він стався. Хоча коли ми починали, іноземні експерти казали, що на такі будівництва потрібно 5-7 років. Наші спеціалісти зробити за 11 місяців», – додав голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм. 

Оставить комментарий

avatar
250