Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В освітніх закладах Дніпропетровської обласної ради поліцейські та рятувальники навчають дітей правилам безпеки

Джерело: https://oblrada.dp.gov.ua/

В освітніх закладах Дніпропетровської обласної ради поліцейські та рятувальники навчають дітей правилам безпеки
12 Кві 2024 20:08 | Обласні новини

В умовах повномасштабної війни знання правил безпеки для дітей стає не просто важливим, а й життєво необхідним. У Дніпропетровській області поліцейські та рятувальники спільно з педагогами роблять все можливе, щоб дати юним українцям знання та навички, які допоможуть їм уберегтися.

Інтерактивні уроки з правил дорожнього руху, захоплюючі заняття з пожежної та мінної безпеки – щоб діти могли вчитися в ігровій формі, отримувати нові знання та закріплювати їх на практиці.

«Ігри, загадки, практичні завдання – все, що люблять дітлахи! У підсумку кожен отримав нові знання, що найголовніше. Звісно, маємо й гарний настрій, приємно бачити дитячий захват від заняття», – ділиться своїми враженнями Владислав Воронюк, працівник патрульної поліції, який провів цікавий урок з правил дорожнього руху у спеціальній школі № 12.

Під час заняття з поліцейським діти мали змогу відчути себе водіями, регулювальниками, оновити знання про правила поведінки на дорозі. Окрім таких інтерактивів, у 12-й школі проводять заняття з різних напрямів безпеки життєдіяльності і у «Класі безпеки», який нещодавно відкрився.

А рятувальники дніпровської 19-ї державно-пожежної частини нагадали учням ліцею «Сокіл» правила пожежної та мінної безпеки. Також познайомили з технікою та спорядженням, яке використовується для ліквідації пожеж, надання допомоги при ДТП та рятування людей. Тож кожен мав змогу відчути себе справжнім рятувальником.

«Діти завітали до мобільного класу безпеки, прослухали лекцію з пожежної та мінної безпеки. Учням пояснили як діяти під час виявлення вибухівки. Надзвичайники закликали вкрай обережно ставитись до невідомих предметів, адже кожен з них може виявитись вибухонебезпечним», – розповіла директорка ліцею Наталія Бергеман.

Знання цих правил – це те, що може врятувати життя. Тож безпека дітей – спільний пріоритет поліцейських, рятувальників та педагогів нашого прифронтового регіону.

Оставить комментарий

avatar
250