Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині завершилась реєстрація на національний мультипредметний тест 

На Дніпропетровщині завершилась реєстрація на національний мультипредметний тест 
9 Кві 2024 19:55 | Обласні новини

Фінішувала реєстрація на національний мультипредметний тест. В області подали заявки на участь понад 15,8 тис випускників. А 14 школярів регіону стали переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад. Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.

«Національний мультипредметний тест 11-класники проходитимуть влітку. На них чекають три обов’язкові предмети – математика, українська мова та історія країни. Ще один – на вибір. Географія, фізика, хімія, біологія, іноземні мови чи українська література», – зазначила Ірина Грицай. 

Там, де можливо, НМТ організують в укриттях. В інших випадках – будуть зупинятися на час повітряної тривоги та переходити в безпечне місце.

Тривають Всеукраїнські шкільні олімпіади. Їх переможцями вже стали 14 школярів Дніпропетровщини. Вони – кращі у рідній мові та літературі, хімії, математиці, фізиці, інформаційних технологіях, правознавстві.

«Підбили й підсумки другого етапу «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». Він проходив на рівні громад і об’єднав 11,7 тис учнів. До третього, районного туру, потрапили 300 команд. А це близько 3 тисяч дітей», – розповіла заступник очільника регіону.

Оставить комментарий

avatar
250