Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вперше на Дніпропетровщині дитині трансплантували нирку

Вперше на Дніпропетровщині дитині трансплантували нирку
2 Кві 2024 02:15 | Обласні новини

В області 15-річній пацієнтці трансплантували нирку. Це перша пересадка органу, яку провели на Дніпропетровщині. Хірургічне втручання тривало близько семи годин. Операцію проводили фахівці Регіонального медичного центру родинного здоров’я спільно з колегами з «Охматдиту». Начальник ОВА Сергій Лисак навідав дівчинку та подякував лікарям, які врятували ще одне життя. 

«Як Катя?» – перше, що спитала мати, оговтавшись від наркозу. Ольга стала донором для своєї 15-річної доньки. Надскладну операцію їм провели у Регіональному медичному центрі родинного здоров’я. Це перша трансплантація дитині, яку зробили на Дніпропетровщині. Хірургічне втручання тривало майже 7 годин. Одночасно спеціалісти працювали у двох операційних», – розповів начальник ОВА Сергій Лисак.

Дівчинка відчула себе зле ще наприкінці минулого року. З Криворіжжя медики направили її до Дніпра. Тут Катю обстежили та призначили діаліз. Її батьки та лікарі до останнього сподівалися – нирки дитини запрацюють. Втім, препарати та замісна терапія виявилися безсилими.

Оставить комментарий

avatar
250