Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Їхній прапор замайорів біля ОВА, кращі воїни отримали відзнаки: в області відзначили 10-річчя Нацгвардії України

Їхній прапор замайорів біля ОВА, кращі воїни отримали відзнаки: в області відзначили 10-річчя Нацгвардії України
27 Бер 2024 01:55 | Обласні новини

На Дніпропетровщині відзначили 10-річчя Нацгвардії України. З підрозділів внутрішніх військ та добровольців її створили 26 березня 2014-го. Відтоді вони б’ються за незалежність. Тримають тилові регіони, женуть окупантів і на передових позиціях. Біля ОВА підняли прапор на честь героїчних оборонців. Кращим з них вручили відзнаки.

«Національну гвардію сформували у непрості часи для нашої країни. І вже 10 років вони у складі Сил оборони б’ються за її незалежність. Не тільки у тилових регіонах. Тримають й найзапекліші напрямки фронту. Донецький та Луганський, Херсонський, Запорізький. Вдосконалюються, аби ще ефективніше нищити російських окупантів. Розширюються, створюючи нові підрозділи. Озброюються», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Другою родиною Нацгвардія стала для Дем’яна Дудлі з Синельниківського району. До повномасштабного вторгнення росіян він займався установкою систем пожежної сигналізації та відеоспостереження. Втім, залишатися у тилу, коли ворог насував, не зміг. Добровільно пішов у військо.

Оставить комментарий

avatar
250