Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Одна з лікарень Дніпропетровщини отримала нове сучасне медобладнання від Чеської Республіки.

Джерело: https://oblrada.dp.gov.ua/

Одна з лікарень Дніпропетровщини отримала нове сучасне медобладнання від Чеської Республіки.
22 Бер 2024 20:17 | Обласні новини

Допомога передбачена лікарні у Марганецькій громаді Нікопольського району, який знаходиться під постійними ворожими обстрілами.

Серед устаткування — операційний стіл для складних хірургічних втручань, обладнання для акушерів та гінекологів, апарат УЗД, медичні планшети для сімейних лікарів, тощо.

Представники чеських виробників медобладнання провели навчання для наших лікарів, продемонструвавши усі переваги роботи з новітнім устаткуванням.

«Ми щодня стикаємося з серйозним навантаженням. Коли доставляють до лікарні поранених від обстрілів, допомагають усі лікарі і весь медперсонал. При цьому за допомогою звертаються багато пацієнтів з різними проблемами і патологіями. Саме нове обладнання дасть можливість працювати оперативніше та надавати якісніші послуги людям», — зазначив Володимир Скрипник, лікар акушер-гінеколог однієї з лікарень Марганецької громади.

Завдяки медобладнанню та меблям, які надали чеські партнери, у лікарні облаштують три кабінети.

«Наші партнери з Чехії передали для однієї з лікарень Марганецької громади сучасне устаткування на загальну суму 400 тисяч євро. Це операційний стіл, гінекологічне крісло, аппарат УЗД, медичні планшети, необхідні інструменти, меблі. Дякую чеським партнерам за постійну допомогу нашій області!» — розповів Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

У свою чергу, як зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех, Чехія й надалі підтримуватиме медичні заклади Дніпропетровської області.

«Ми вже неодноразово були у Дніпропетровській області, спілкуємося з місцевими мешканцями, представниками органів місцевого самоврядування, чудово розуміємо і знаємо потреби регіону. Тож налаштовані розвивати нашу співпрацю», — сказав Радек Пех.

Цю позицію підтримує й генеральний директор Міністерства охорони здоров’я Чеської Республіки Радек Поліцар, який також був у складі чеської делегації.

«Чехія розвинена країна у галузі охорони здоров’я, тож ми можемо допомагати у цій сфері Дніпропетровській області. Тим громадам, які найбільше потерпають від російської агресії», — сказав Радек Поліцар.

Оставить комментарий

avatar
250