Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині відкрили ще один модернізований ЦНАП

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

На Дніпропетровщині відкрили ще один модернізований ЦНАП
19 Бер 2024 21:28 | Обласні новини

У Китайгородській громаді на Дніпропетровщині відкрили модернізований центр надання адмінпослуг. Там обслуговуватимуть понад 3 тисячі місцевих мешканців. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Ще минулого року ми завершили формувати у регіоні єдину мережу ЦНАП. А це значить, що в усіх громадах є точки доступу до адмінпослуг. Зараз там, де це потрібно, проводимо модернізацію офісів. Цьогоріч плануємо відкривати й нові ввідалені робочі місця у старостатах», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Раніше за адмінпослугами жителям Китайгородської громади доводилося звертатися до сільради. Тепер же під ЦНАП облаштували окремий сучасний офіс.

Коштом громади зробили там капітальний ремонт. Меблі і техніку придбали міжнародні партнери – Агентство США з міжнародного розвитку.

«Ми надаємо 330 різних послуг. Це соціальні й земельні. А ще комплексний сервіс «Я-Ветеран». Перелік збираємося розширювати. Наприклад, хочемо закупити спеціальне обладнання, аби видавати закордонні паспорти, ID-картки та посвідчення водія», – розповіла керівниця оновленого Китайгородського ЦНАПу Наталія Ковбаса.

Вона додала, що приміщення розраховане на чотирьох адміністраторів. Є місце самообслуговування. Люди можуть прийти і скористатися ноутбуком й інтернетом. Якщо вдома немає такої можливості.

Для відвідувачів поставили зручні дивани. Подбали про дитячий куточок. Малеча може там бавитися, поки батьки вирішують свої питання.

«Тут стильно, красиво. Місце розташування вдале. Приємно працювати. Ми привітно зустрічаємо відвідувачів. Завжди готові їм допомогти, проконсультувати», – сказала адміністратор Валентина Проскурня.

Пан Василь вирішив дізнатися, що потрібно для оформлення субсидії.А ось місцева жителька Яна прийшла взяти витяг про реєстрацію місця проживання. Каже, дуже швидко отримала необхідний документ.«Все продумано для комфорту людей. Я забула паспорт. Та це, виявилося, не проблема. Скористалась застосунком Дія. Назвала свій номер картки платника податків», – розповіла Яна.Всього на Дніпропетровщині працюють понад 240 точок доступу до адмінпослуг.

Оставить комментарий

avatar
250