Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Профілактика туберкульозу: як вберегтися від небезпечної інфекції

Профілактика туберкульозу: як вберегтися від небезпечної інфекції
19 Бер 2024 19:25 | Обласні новини

Відмовитися від шкідливих звичок, слідкувати за харчуванням та особистою гігієною. Та головне – робити вакцинацію дітям, а дорослим – регулярну флюорографію. Як вберегтися від туберкульозу або вчасно виявити небезпечну хворобу та дати їй бій – розповіли під час брифінгу в Дніпропетровській ОВА. 

«Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували понад 100 випадків туберкульозу. Це небезпечна інфекція, яка здебільшого передається повітряно-крапельним шляхом. Якщо не виявити захворювання вчасно та не лікувати – воно може призвести до смерті», – розповіла завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій Галина Шамичкова. 

Найдієвіший спосіб захиститися – вакцинація, додала вона. Її роблять в перші дні після народження.

«Минулого року від туберкульозу щепили 84% немовлят регіону. Прошу батьків свідомо ставитися до вакцинації. Вона допомагає знизити ризик захворіти в 15 разів», – підкреслила завідувач відділу імунопрофілактики Валентина Портних.

За словами лікарок, вберегтися допоможе й здоровий спосіб життя, збалансоване харчування та спорт. Важливо й регулярно проходити флюорографію – раз на рік.

Оставить комментарий

avatar
250