Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині провели фестиваль гімнастичних видів спорту

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

На Дніпропетровщині провели фестиваль гімнастичних видів спорту
12 Бер 2024 20:14 | Обласні новини

В області провели фестиваль гімнастичних видів спорту. Декілька різних дисциплін: художня та естетична гімнастика, спортивна акробатика, стрибки на акробатичній доріжці. Учасники продемонстрували показові виступи. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. «Вперше провели спортивний захід у форматі фестивалю. Видно, що дітям сподобалося. Кожен прагнув показати свої найкращі уміння. Радію, що нам вдалося об’єднати основні гімнастичні види. Тим паче, що 2024-й – олімпійський рік. Вкрай важливо підтримувати спорт», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Вона додала, що по-особливому ставиться до гімнастики.

Адже сама займалась цим видом спорту. Зараз очолює федерацію.

Тренер-викладач з художньої гімнастики Альвіна Якимець привезла на фестиваль дві команди. Каже, вони підготували групові вправи.«Дівчата – призерки чемпіонатів України, майстри спорту. Лише два дні тому ми повернулися з міжнародних змагань, які проходили в Естонії. Майже всі гімнастки, які їздили, вибороли медалі», – розповіла Альвіна Якимець. 

Богдан та його партнерка Анна багаторазові чемпіони України. Готуються до міжнародних змагань у Болгарії.Сьогодні виступили у дисципліні парна спортивна акробатика. На фестиваль підготували ліричну композицію.«Показали наш найулюбленіший номер. А взагалі виступаємо разом вже вісім років. Цікаво щоразу опановувати нові акробатичні елементи, розвиватися», – наголосив Богдан. Його партнерці Анні було лише 3 роки, коли мама вперше привела на заняття.«Люблю акробатику. Це красиво, ніжно. Але й сили треба чимало докласти. Зараз займаємося п’ять разів на тиждень після школи по три години. Адже, щоб досягти результату, треба постаратися», – вважає Анна.

12-річна Каріна зізнається, сама захотіла піти на гімнастику.Змалечку дуже любила дивитися на граційних спортсменок. Намагалася їх копіювати. Стрічку імпровізовану робила. Вчилася на шпагат сідати. Тепер і сама медальний «врожай» збираю», – сказала Каріна.

Онлайн юних спортсменів привітали президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

А ще – віце-президентка Української федерації гімнастики Стелла Захарова.

На фестиваль з’їхалися атлети зі всієї області.Учасникам від 3 до 20 років.Кожен отримав подарунок і диплом.

Оставить комментарий

avatar
250