Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині у патронатних родинах виховують понад 70 дітей

На Дніпропетровщині у патронатних родинах виховують понад 70 дітей
24 Лют 2024 00:55 | Обласні новини

Більш ніж 70 дітей на Дніпропетровщині виховують патронатні родини. В області таких 27. Вони опікуються хлопцями і дівчатами, які потрапили в скрутні обставини. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Цього року в області вже створили нову патронатну родину. І тепер загалом їх 27. Вони допомагають вихованцям пережити скрутні часи. Згодом дітей направлять на усиновлення чи в будинки сімейного типу. А якщо зміняться обставини – повернуть до біологічних батьків», – розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Кілька років тому патронатну родину створили Оксана та Сергій з Новомосковського району.

«Спочатку до нас приїхали дві дівчинки – 6 і 14 років. Це було напередодні першого дзвоника. Терміново збирали їх до школи. Тоді відчули такий шквал емоцій! Було складно, але ми адаптувалися, – ділиться патронатна вихователька Оксана. – Я з ранніх років мріяла опікуватися малечею. Виховання — це моє покликання». 

Загалом родина прийняла під патронат 18 дітей. Більшість вже повернулися до рідних батьків або їх всиновили інші сім’ї. А п’ятьох подружжя виховує зараз. Разом з хлопцями і дівчатами, яких взяли під опіку. У великій сім’ї діють правила, які допомагають підтримувати порядок. Завдяки їм, кажуть, складностей не виникає.

Оставить комментарий

avatar
250