Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Стійкість під час кібервійни: які проєкти з кібербезпеки втілюють українські регіони

Стійкість під час кібервійни: які проєкти з кібербезпеки втілюють українські регіони
15 Лют 2024 21:35 | Обласні новини

«Кібербезпека — один з ключових напрямів роботи CDTO. Протягом 4 років у регіонах реалізували понад 20 проєктів у сфері кіберзахисту. Зокрема, у 2023 році в Полтавській області провели перші регіональні командно-штабні навчання (ТТХ), у Волинській —  перші кібер змагання у форматі CTF, а на Черкащині запровадили систему “Безпечна школа”. У світлі непередбачуваних загроз кібербезпеки, особливо в умовах війни, важливо розуміти, що захист вимагає поєднання трьох основних складників: людей, процесів та технологій. Наш досвід показує, що навчання й розвиток навичок кібергігієни — вирішальні в боротьбі із загрозами», — зазначив керівник регіональної цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України Ігор Панченко.

Крім того, під час панельних виступів CDTO та цифрові лідери поділилися планами та розповіли про пріоритетні напрями подальшої  роботи. Вони також звернули увагу на кіберзагрози, перед  якими вони постали та які превентивні дії застосовують зараз. 

Наприклад, Дніпропетровщина має власний центр обробки даних, який забезпечує кіберзахист основних інформаційних ресурсів. CDTO Дніпропетровщини Іван Начовний розповів, що обласна військова адміністрація (ОВА) проводить навчання для працівників у цій сфері. Зокрема, курс з кіберзахисту для громад та професіоналів у співпраці з компанією Yalantis. 

Оставить комментарий

avatar
250