Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дітям війни для навчання: юна японська волонтерка передала родині з Маріуполя ноутбуки

Дітям війни для навчання: юна японська волонтерка передала родині з Маріуполя ноутбуки
8 Лют 2024 21:15 | Обласні новини

 Благодійний фонд, яким опікується юна японська волонтерка Міраі Шіраіші, придбав для родини з Маріуполя ноутбуки. Іноземна гостя влітку відвідала Дніпропетровщину. Збирала історії українських дітей, які бачили війну. Тепер вирішила підтримати трьох сестер. Старша з них взяла під опіку двох молодших. Гаджети допоможуть у навчанні. 

«Історія Валентини з Донеччини – про величезну внутрішню силу і безумовну любов. Вона надзвичайна дівчина. Хоч сама ще юна, взяла під опіку двох молодших сестер. Ми обов’язково продовжимо підтримувати цю родину», – сказала заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

Їй не було ще й 20-ти, коли почалося повномасштабне вторгнення. Навесні 2022-го у Маріуполі ворожа ракета вбила маму і брата Валентини. Сиротами залишилися дві молодші сестри. Одні в напівзруйнованому місті. На окупованій території. Сама Валя – на Дніпропетровщині.

«Спочатку, коли спілкувалась з рідними по телефону, постійно чула вибухи. Далі вони перестали виходити на зв’язок. Я розуміла, щось сталося, але не могла нічого дізнатися. Декілька місяців шукала малих. Написала сотні листів і звернень», – розповіла дівчина.

Оставить комментарий

avatar
250