Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровщина цифровізує соціальні допомоги – 6 з них вже у Єдиній інформаційній системі

Дніпропетровщина цифровізує соціальні допомоги – 6 з них вже у Єдиній інформаційній системі
8 Лют 2024 18:35 | Обласні новини

Область цифровізує соцдопомоги. 6 з них вже внесенні до Єдиної інформаційної системи. Це виплати по догляду за хворою дитиною, малозабезпеченим сім’ям та людям з інвалідністю. А ще при усиновленні, одиноким матерям і на малечу під опікою. Перелік планують розширювати, йшлося на спільній нараді представників Мінсоцполітики та ОВА.

В Україні запроваджують Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС). Її задача – цифровізувати процес оформлення допомоги для працівників соцзахисту населення, ЦНАПів та отримувачів. Відтак, зменшити кількість документів, які необхідні для оформлення виплат. А ще скоротити час від подачі заяви до нарахування коштів.

Ця інформаційна система вже довела свою ефективність. Наприкінці 2022-го до неї було внесено дані всіх людей, які вимушено тікали від війни. Через неї оформлювали не тільки статус ВПО, а й відповідну допомогу.

«Ця система реєстрації переселенців стала переможцем у категорії цифрова трансформація у Європі, – сказав заступник міністра соціальної політики України Костянтин Кошеленко. – Радий, що на шляху до розширення дистанційних сервісів ваша область з нами. Ми відкриті до пропозицій та зауважень. Бо до кінцевого одержувача допомог ви ближче. А для нас важливо, щоб люди були задоволені». 

Оставить комментарий

avatar
250