Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Про створені будинки сімейного типу та держдопомогу: новини в соцсфері області

Про створені будинки сімейного типу та держдопомогу: новини в соцсфері області
10 Січ 2024 19:15 | Обласні новини

Цього року на Дніпропетровщині вже створили перші ДБСТ. Область отримала кошти на виплату держдопомог. Виділили фінансування й на підтримку малих групових будинків. Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна. 

«У цьому році на Дніпропетровщині вже всиновили перших двох дітей. Ще п’ятеро – на черзі, – розповіла Надія Задорожна. – Створили й два будинки сімейного типу і 9 прийомних родин». 

Область отримала гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської. Її передали 27 ДБСТ у Дніпровському та Новомосковському районах.

«На 2024-й виділили понад 10,2 млн грн на підтримку дітей, які проживають у малих групових будинках. Це кошти субвенції з держбюджету. У нашому регіоні таких закладів 6», – зазначили заступник очільника області. 

Дніпропетровщина отримала кошти на держвиплати – 366,6 млн грн. Вони – для майже 150 тис. людей. Це сто відсотків від потреби, додала Надія Задорожна.

«Будемо виплачувати допомогу, зокрема, при народженні дитини, людям з інвалідністю, багатодітним та малозабезпеченим сім᾽ям», – наголосила вона. 

Оставить комментарий

avatar
250