Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ЮНІСЕФ та Дніпропетровська ОВА об’єднають зусилля, аби кожна дитина зростала в родині

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

ЮНІСЕФ та Дніпропетровська ОВА об’єднають зусилля, аби кожна дитина зростала в родині
26 Гру 2023 19:44 | Обласні новини

Обласна влада та ЮНІСЕФ об’єднають зусилля, аби вдосконалити систему догляду для дітей. Спільна мета – забезпечити можливість для кожного малюка зростати в родині. Програму «Better Care» спершу втілюватимуть у трьох громадах – Криворізькій, Новомосковській та Царичанській. А отримавши досвід, розповсюдять його й на решту територій. 

Наша область може похвалитися напрацюваннями в цій сфері. Ми єдині в Україні маємо Регіональний план реформування інституційного догляду та виховання дітей. І вже зробили кроки до деінституалізації. Це коли хлопці та дівчата зростають не в інтернаті, а в родинній атмосфері», – сказала заступник начальника ОВА Надія Задорожна. 

В області вже зроблено багато роботи, підтвердила голова відділу з питань захисту дітей в Україні Жан Чой.

«Ми починаємо не з нуля, – підкреслила вона. – Наше бачення, яке поділяє Уряд, – кожна дитина має бути в сім’ї. Не завжди це біологічна родина. Але все зводиться до того, що це має бути в її кращих інтересах». 

Працюватиме над вдосконаленням системи робоча група, куди увійдуть представники пілотних громад й ОВА. Міжнародні партнери допоможуть провести моніторинг та визначити першочергові потреби. Відштовхуючись від запиту, скорегувати Регіональний план. Даватимуть рекомендації, навчатимуть фахівців. Обговорювали й створення мобільної моніторингової групи при обласній службі у справах дітей. Вона виїжджатиме на місця, аби там методично підтримати фахівців на місцях.

«У 2024-му збільшимо допомогу. І додамо нові елементи до програм. Один з них – «Кращий догляд». Хочу переконатися, що це приведе до результатів для дітей. Це те, заради чого працюємо», – сказав голова регіонального офісу ЮНІСЕФ Кенан Маді.Співпраці сприяють Регіональний офіс міжнародного співробітництва та координаційний центр підтримки цивільного населення при ОВА.

Оставить комментарий

avatar
250