Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Є палати, реанімаційна кімната, операційна, зони відпочинку: в одній з лікарень області показали облаштоване укриття

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Є палати, реанімаційна кімната, операційна, зони відпочинку: в одній з лікарень області показали облаштоване укриття
24 Лис 2023 16:33 | Обласні новини

В одній з лікарень області показали своє тимчасове укриття. Облаштовувати його почали ще на початку повномасштабного вторгнення. Частину робіт заклад виконав своїми силами. Далі підключились міжнародні партнери.

«Справжня лікарня під землею. Вдячний закордонним друзям за підтримку. Медикам – за ініціативу. Адже надійне сховище – це безпека пацієнтів та лікарів. Можливість проводити невідкладні операції й надавати допомогу за будь-яких умов», – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.  

В укритті є палати, кімната інтенсивної терапії, до якої проведений кисень.А ще – повноцінна операційнаУ коридорах – зона відпочинку з мультимедіа і дитячий куточок.Напоготові запас води, медикаментів, продуктів. Проведений Wi-Fi, встановлені альтернативні джерела енергії.«Ми розуміємо, що зараз такі реалії життя. Саме тому одразу, як почалась велика війна, взялися за сховище. Самі робили підлогу, оздоблювали стіни. Наші партнери з ЮНІСЕФ також допомогли. Відремонтували коридори, палату, санвузли, замінили старі комунікації», – сказав генеральний директор лікарні Олександр Власов. Він додав, що організація тісно співпрацює з лікарнею. Створив у медзакладі локацію для розвитку і дозвілля малечі «Спільно». У ній хлопці та дівчата можуть відпочити, погратися. А батьки, тим часом, отримати консультацію лікаря, юриста. Зробили у лікарні й кімнату релаксації для персоналу. Втілюють програму з підтримки грудного вигодовування. «У сховищі комфортно, тепло, чисто. За відділеннями закріплені окремі палати. Можемо без остраху працювати», – сказала дитячий лікар-гінеколог Ольга Мальцева.

Взаємодію із партнерами на Дніпропетровщині налагоджують за сприяння Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

РОМС – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вона має на меті розвиток взаємодії з іноземними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Оставить комментарий

avatar
250