Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Запити від громад на час холодів: міжнародні партнери формують чек-лист найнагальніших потреб області

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Запити від громад на час холодів: міжнародні партнери формують чек-лист найнагальніших потреб області
10 Лис 2023 17:51 | Обласні новини

Десятки міжнародних організацій, які працюють на Дніпропетровщині, сьогодні зібралися за одним столом. Запросили до дискусії представників обласної влади та громад, які через агресію ворога потерпають найбільше. Говорили про потреби регіону на період холодів. Аби вже зараз сформувати чек-лист найнагальніших запитів, повідомили в ОВА.

«Вдячна іноземним партнерам за допомогу у важкі часи для нашої країни, – зазначила заступник начальника ОВА Надія Задорожна. – Щодо потреб на холодну пору, то вони вже сформовані. Це і паливна деревина для вразливих верств населення. Генератори, які у разі блекаутів забезпечать соціальні заклади світлом та теплом. Актуальним залишається й питання з проведенням ремонтів у місцях тимчасового перебування переселенців»

Потужні альтернативні джерела енергії необхідні й для великих інфраструктурних об’єктів, додав начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко. Є у району запит й на очисні станції.

«Після підриву окупантами Каховської ГЕС, спільно з державою та ОВА ми реалізували низку проєктів. Централізовану послугу людям повернули. Та поки будують магістральний водогін, актуальним залишається питання якості води. Працюємо у цьому напрямку з міжнародними партнерами. Вже є встановлені очисні станції та потреба ще не закрита», – сказав Євген Ситниченко.  

Нікопольщина просить міжнародників за можливості продовжити постачання питної води в район. Повсякчас нагальні й продуктові, а більше – гігієнічні набори.«До гуманітарної ситуації ми ставимося серйозно, – сказав голова Дніпровського офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ Едмор Тондлана. – І маємо серйозну платформу для того, щоб обговорити поточні питання та окреслити план наших подальших кроків».За результатами зустрічі складуть конкретний чек-лист. У ньому вкажуть найнагальніші потреби області на період холодів. Його роздадуть всім іноземним партнерам, аби якнайскоріше закрити запити громад. Цю роботу організовуватимут Координаційний центр підтримки цивільного населення при ОВА та Регіональний офіс міжнародного співробітництва.

Оставить комментарий

avatar
250