Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Майже 2 тис переселенців цьогоріч знайшли роботу через службу зайнятості Дніпропетровщини

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Майже 2 тис переселенців цьогоріч знайшли роботу через службу зайнятості Дніпропетровщини
26 Жов 2023 17:04 | Обласні новини

У 2023-му через службу зайнятості області працевлаштувалися майже 2 тис внутрішньо переміщених осіб. Здебільшого у сферу торгівлі, освітні та медичні заклади. А ще – промислові і сільськогосподарські підприємства. Аби переселенці самореалізувалися та визначилися зі справою, яка до душі, в регіоні проводять інформаційну кампанію. Про це йшлося під час брифінгу в обласній військовій адміністрації.

«Аби допомогти переселенцям працевлаштуватися, проводимо інформаційну кампанію «Робота для ВПО: ти потрібен». Це ініціатива Мінреінтеграції. Втілюємо її спільно з ОВА, – зазначила заступник начальника відділу сприяння зайнятості Обласного центру зайнятості Тетяна Лапіна. – За нею пропонуємо людям, які знайшли прихисток в регіоні, інформаційно-консультаційні послуги. Це індивідуальне планування пошуку роботи та вибір підходящої справи».

Також доступні для переселенців навчання та проходження курсів з підвищення кваліфікації. Розкажуть фахівці й про можливість отримання коштів на започаткування чи розвиток власної справи.

«Для цього можна звернутися до нас онлайн – через «Дію» чи персональний кабінет на сайті державної служби зайнятості. Або особисто. При собі необхідно мати паспорт, трудову книжку, код платника податків, документ про освіту і військовий квиток. А ще – довідку про отримання статусу ВПО. Вона, до речі, дозволяє зареєструватися у центрі зайнятості за відсутності всіх інших документів», – пояснила Тетяна Лапіна.

З початку року через Службу роботу знайшли вже майже 2 тис переселенців. Ще 14 отримали гранти за програмою «єРобота».

Оставить комментарий

avatar
250