Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині відремонтували поверх студентського гуртожитку під житло для переселенців

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

На Дніпропетровщині відремонтували поверх студентського гуртожитку під житло для переселенців
17 Жов 2023 16:44 | Обласні новини

У Дніпрі оновили ще один поверх університетського гуртожитку під житло для переселенців. Незабаром його заселять перші мешканці. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Впевнений, що усі, кого прихистила Дніпропетровщина – наші люди. Вони потребують підтримки, соціального житла. Круто, що знаходяться активісти, готові допомогти», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Проєкт втілила Українська студентська ліга. Молодь розпочала його рік тому. На старті оновили один поверх студентського гуртожитку на понад 50 людей. І там вже шість місяців мешкають родини ВПО.Зараз облаштували наступний – ще на майже 30 місць.«Ми розуміли, що йде повномасштабна війна. Багато людей були змушені покинути свої домівки. Тому виникла ідея створити Центр довгострокового проживання. Загалом він може прийняти до 80 людей. Але плануємо далі розширювати проєкт. А ще зробити поряд із гуртожитком мальовниче подвір’я», – сказав співзасновник Центру Максим Свисенко.Фінансову підтримку надала одна з великих ізраїльських IT-компаній. Іншу частину коштів отримали від міжнародних гуманітарних донорів. А ще місцевих бізнесменів. Залучили й гранти. Для мешканців передбачене безкоштовне дворазове харчування. А ще гуманітарні набори з найнеобхіднішим.У гуртожитку 25 окремих кімнат, декілька спільних кухонь, столових, зон відпочинку, 15 санвузлів.Є лекторій, коворкінг, дитячий куточок, пральня. А ще цілодобова охорона, відеоспостереження. На випадок перебоїв з електрикою – потужний генератор.В усіх приміщеннях тепла підлога.Переселенка з Запорізької області Світлана розповіла, що заселились до центру навесні цього року. Її рідне місто – в окупації. Каже, в березні 2022-го зайшли танки й загарбницькі війська. Орки ходили групами з автоматами. Сину було лише декілька місяців. Іноді доводилося ночувати із немовлям у підвалі.

«Виїжджала разом з маленьким Артемом 14 годин. Про цей гуртожиток дізналась з соцмереж. Подала заявку з проханням заселити. Умови класні. Є все для комфортного життя. Ми дуже вдячні за це помешкання. Адже повернутися додому поки не можемо. Але, впевнена, після перемоги знову потрапимо до рідного міста», – розповіла Світлана. 

Для жителів шелтера проводять різні тренінги. А ще консультації з працевлаштування, заняття з арт-терапії.

Оставить комментарий

avatar
250