Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

«Сильні разом!»: форум у Дніпрі зібрав представників влади, освітян та будівельників

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

«Сильні разом!»: форум у Дніпрі зібрав представників влади, освітян та будівельників
29 Вер 2023 17:36 | Обласні новини

У Дніпрі пройшов форум «Сильні разом!». Він зібрав представників влади та забудовників. А ще освітян, які готують фахівців у цій галузі. Говорили про взаємодію задля якнайшвидшого відновлення країни.

«У будівельників сьогодні чимало роботи. Вони відновлюють потрощені міста та села. Втім попереду ще багато справ. Тільки в нашій області ворог понівечив більше 10 тис об’єктів. Будинки, школи, лікарні… Все це треба буде лагодити та зводити наново. І тут держава потребуватиме підтримки фахівців», – зазначив заступник начальника ОВА Максим Беспальчук.

Саме тому готувати кадри для цієї галузі маємо відповідально. Враховувати запит компаній-забудовників та ситуацію на ринку праці. Важливо й гарантувати молодим спеціалістам отримання практичних навичок і працевлаштування.

«Відновлювати Україну маємо за сучасними стандартами. До прикладу, у Німеччині на законодавчому рівні прописали – новобудови на 60% повинні живитися від відновлювальних джерел енергії. І нам треба йти на ці кроки. Але для цього необхідно підготувати фахівців, які знаються на впровадженні новітніх технологій», – сказав керівник енерго-інноваційного хабу при одному з вишів області Євген Юрченко.

Форум проходив напередодні професійного дня освітян, а тому кращих з викладачів відзначили подяками.

Оставить комментарий

avatar
250