Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Аби дізнатися про потреби прифронтового регіону: Дніпропетровщину відвідала делегація Європейської Комісії

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Аби дізнатися про потреби прифронтового регіону: Дніпропетровщину відвідала делегація Європейської Комісії
21 Вер 2023 16:28 | Обласні новини

Дніпропетровщину відвідали представники Єврокомісії. Делегацію очолив директор  з питань сусідства та Близького Сходу Генерального директорату з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту Андреас Папаконстантіну. Іноземні партнери приїхали, аби особисто дізнатися про потреби регіону. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Регіональний офіс міжнародного співробітництва працює. І кожна зустріч з партнерами нас підсилює. Вдячний за візит. А ще тверду та послідовну підтримку, яку ЄС надає нашій державі. Це важливо. Адже Україна відстоює не тільки свій суверенітет. Захищаємо європейські цінності», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Він додав, що разом із партнерами говорили про основні виклики, які стоять перед регіоном.Таких через повномасштабне вторгнення багато. Зокрема, підготовка до опалювального сезону, захист критичної інфраструктури, водопостачання, розмінування територій, відбудова пошкодженого й зруйнованого ворогом. А ще реабілітація військових, забезпечення житлом переселенців.«Повністю погоджуємося, що Дніпро є хабом. Усі наші партнери, які працюють на території області відмічають якісну організацію роботи, – сказав Андреас Папаконстантіну. – Я ретельно занотував усі потреби регіону. Далі ми вирушимо до Києва, де зустрічатимемося із керівництвом держави. Ми продовжуватимемо допомагати. В нас для цього є велика команда».За його словами, з початку повномасштабного вторгнення загальна допомога Україні від Євросоюзу склала понад 60 млрд євро. З них 1,4 млрд євро – гуманітарна підтримка.Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Оставить комментарий

avatar
250