Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Про навчальний рік у вишах та профтехах, підтримку оборонців та спортивні здобутки: новини області – в звіті ОВА

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Про навчальний рік у вишах та профтехах, підтримку оборонців та спортивні здобутки: новини області – в звіті ОВА
13 Вер 2023 15:02 | Обласні новини

Більшість вишів, профтехів і коледжів Дніпропетровщини розпочали навчальний рік у змішаній формі. Театри регіону – приєдналися до міжнародного фестивалю. А майстри Петриківського розпису допомагають в реабілітації оборонців, проводячи арт-терапію. Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника Дніпропетровській ОВА Ірина Грицай. 

«Виші, профтехи і коледжі Дніпропетровщини розпочали навчальний рік в різних форматах. 65% працюють за змішаною системою. Є й ті, які обрали дистанційку чи очну освіту», – розповіла Ірина Грицай. 

Цьогоріч в регіоні понад 23,5 тис студентів-першокурсників. Коледжі зарахували майже 3,5 тис учнів. До профтехів вступили близько 6,5 тис, втім, ця цифра не остаточна. У таких закладах вступна кампанія триватиме довше – до 1 жовтня.

«Шість театрів Дніпропетровщини приєдналися до Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії». Він триватиме до 16 вересня у  двох форматах – у Херсоні та на майданчиках театрів по всьому світу. Під час конкурсного перегляду учасники покажуть свої прем’єрні вистави. Експерти визначать кращих акторів, сценографію, музичне та режисерське оформлення», – зазначила заступник очільника області. 

Продовжується культурологічна місія «Незламна Нація». Вона – для військових, які знаходяться на ротації чи відновлюються після поранень. Артисти представляють для них творчу програму «Слава Україні – Героям слава». Вже провели 9 виїзних концертів.

«Для оборонців, які проходять лікування чи реабілітацію, проводимо арт-терапію. Майстер-класи – від «Музею історії Петриківського розпису та народних ремесел». Вони допомагають відволіктися від пережитого. А ще – розвивають моторику рук після важких ушкоджень. Такі зустрічі – раз на тиждень», – сказала Ірина Грицай.

Вона додала, що протягом тижня своїми результатами тішили спортсмени області. Зокрема, на міжнародній арені.

«Олександр Желтяков виборов три медалі на чемпіонаті світу серед юніорів з плавання. Ярослава Магучіх взяла перше місце на черговому етапі Діамантової ліги. А збірна команда України з рукопашного бою завоювала 18 медалей на VІІ Всесвітніх іграх», – сповістила Ірина Грицай. 

П’ять спортсменів області відзначили державними нагородами. Відповідний указ підписав Президент Володимир Зеленський. Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримав Олександр Єфіменко. Княгині Ольги ІІ ступеня – Ярослава Магучіх. Медаль «За працю і звитягу» – Тимур Бриков, Юлія Дехтяр та Михайло Кохан. Всі вони – члени національної збірної на Європейських іграх.

Заступник начальника ОВА наголосила, що весь тиждень ворог тероризував Дніпропетровщину. Від атак потерпали Нікопольщина, Синельниківщина, Криворіжжя.

Оставить комментарий

avatar
250