Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Цифровий розвиток, послуги для ветеранів та ремонт доріг: про події тижня на Дніпропетровщині

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Цифровий розвиток, послуги для ветеранів та ремонт доріг: про події тижня на Дніпропетровщині
30 Сер 2023 15:29 | Обласні новини

ЦНАПи області поповнюються новим обладнанням. Як і бібліотеки, які отримали роутери для безкоштовних Wi-Fi зон. А ще в регіоні продовжують оновлювати дороги. Про це під час брифінгу розповів заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний. 

«ЦНАПам передали більше 100 зчитувачів біометричних паспортів. Працівники вже за кілька секунд матимуть інформацію про пластиковий документ відвідувача. Це скоротить час надання послуг. А ще Центр Межівської громади отримав комп’ютерну техніку. Допомогли міжнародні партнери», – зазначив Іван Начовний. 

Сервісом «Я – ветеран» скористалися більш ніж 1,5 тис людей. Це «єдине вікно» для захисників та їхніх рідних в ЦНАПах Дніпропетровщини. Аби надавати послуги ще якісніше, керівники та адміністратори Центрів проходять навчання.

«Бібліотеки регіону отримали 164 роутери для безкоштовних Wi-Fi зон. Як з ними працювати, тамтешніх фахівців навчають на вебінарах», – сказав заступник очільника області.  

Громади Дніпропетровщини першими приєдналася до пілотного проєкту Мінцифри «Індекс цифрової трансформації громад України». Нині заповнюють опитувальник – понад 100 показників. Та надсилають їх для узагальнення в міністерство.

«Через портал «Дія» можна зареєструвати право на нерухоме майно. Все завдяки тому, що БТІ Дніпропетровської області завершили підключення до відповідного держреєстру», – сповістив Іван Начовний. 

Він наголосив і на тому, що в області продовжують оновлювати дороги. Роботи тривають у Дніпровському та Новомосковському районах.

«Коштом держсубвенції у Криворізькому районі будемо поєднувати дві траси. Це розвантажать велике місто від транзитного транспорту. Пришвидшить логістику та зменшить навантаження на комунальні дороги. А ще в планах – капремонт мосту», – сказав заступник начальника ОВА. 

Роботи з аварійного відновлення дорожнього покриття вже виконані на 5 дорогах Синельниківського, Дніпровського та Новомосковського районів. Цьогоріч в планах – зробити ще 6.

«При цьому регіон продовжує систематично обстрілювати ворог. За тиждень, що минув, бив ракетами, важкою артилерією, РСЗВ, дронами», – розповів Іван Начовний.

Одна людина загинула. 15 – постраждали. Пошкоджені будинки, інфраструктурний об’єкт, приватні підприємства, автівки.

Оставить комментарий

avatar
250