Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Постійні обстріли, підготовка до опалювального сезону та відновлення водопостачання: події області за тиждень

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Постійні обстріли, підготовка до опалювального сезону та відновлення водопостачання: події області за тиждень
16 Сер 2023 16:54 | Обласні новини

Дніпропетровщина готується до опалювального сезону, зокрема, й за підтримки міжнародних партнерів. У Криворізькому та Нікопольському районах відновлюють водопостачання. Водночас ворог продовжує тероризувати регіон обстрілами. Про головні події розповів заступник начальника ОВА Максим Беспальчук.

«Протягом тижня ворог гатив по Нікопольщині. Загинув 18-річний хлопець. Постраждали четверо людей, – зазначив Максим Беспальчук. – А сьогодні під ранок агресор скоїв масовану ракетну атаку. Є влучання по промисловому підприємству у Дніпрі. Пошкоджений також спортивний об’єкт. Поранені люди».

Область вже на 65% підготувалася до опалювального сезону, додав заступник начальника ОВА.

«Завдяки закордонним донорам продовжуємо забезпечувати важливі об’єкти генераторами. Вже доставили 95 одиниць. Постачають вони і мобільні котельні, зсувки, труби. Дякую всім партнерам, які нас підтримують», – сказав Максим Беспальчук. 

Напередодні холодів у Кривому Розі капітально оновлюють теплоізоляцію мереж. Одночасно утеплюють фасади кількох житлових будинків. Це дозволить більш ощадливо і ефективно опалювати оселі. Роботи – обласним коштом.

«У Кам’янському та Дніпровському районах реконструюємо водогони. Один забезпечить якісною послугою більше 40 тис людей, інший – 3,5 тис. У цих же районах реконструюємо і 8 каналізаційних насосних станцій. Обладнання зможе продовжувати безперебійну роботу за  відсутності електроенергії», – наголосив Максим Беспальчук. 

За його словами, в регіоні продовжують втілювати й проєкти з відновлення водопостачання в районах, які постраждали від підриву ворогом Каховської ГЕС. Їх фінансують з державного, обласного та місцевих бюджетів.

А ще в Дніпрі зводять хірургічний корпус для однієї з лікарень. Передбачена 10-поверхова будівля. Загалом вона вміщатиме понад 100 ліжок. Всі палати будуть індивідуальні. Облаштують ортопедичне, ургентне та нейрохірургічне відділення. П’ять операційних, гіпсову, дві лабораторії.

Оставить комментарий

avatar
250