Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині родини 146 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

На Дніпропетровщині родини 146 загиблих через війну цивільних отримали по 300 тис грн матеріальної допомоги
7 Сер 2023 12:16 | Обласні новини

На Дніпропетровщині сьогодні ще три родини загиблих через війну цивільних мешканців отримали матеріальну допомогу. А загалом таких сімей вже 146. Підтримка – від області. Розмір виплати – 300 тис грн. Про це повідомили в ОВА. 

«Ще у березні ми ініціювали цю соціальну програму. 300 тис гривень для родин, які втратили через війну близьку людину. Йдеться про цивільних мешканців. Оформити виплату можна в управлінні по роботі зі зверненнями громадян ОВА. Для цього треба написати заяву та додати необхідні документи», – зазначив очільник регіону Сергій Лисак. 

Серед обов’язкових – копії паспорта та картки платника податків. А ще документ, що підтверджує родинні зв’язки із загиблим. Потрібне буде й свідоцтво про смерть людини разом із довідкою про її причини. Крім цього, інформація про рахунок заявника у державному банку. Знадобиться також документ уповноваженого представника загиблого. Це для того, аби уникнути конфліктів між родичами.

Якщо на виплату претендує одразу декілька рідних загиблого, допомогу розподілять між ними рівними частинами.

В обласному бюджеті-2023 на такі виплати передбачили 70 млн грн. Запити розглядає та погоджує спеціальна комісія. Далі кошти перераховують на банківську картку заявника.

Оставить комментарий

avatar
250