Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Школи Дніпропетровщини отримали 14 автобусів від Франції

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Школи Дніпропетровщини отримали 14 автобусів від Франції
21 Лип 2023 08:39 | Обласні новини

Навчальні заклади Дніпропетровщини отримали чергову партію транспорту для підвозу дітей та педагогів. 14 шкільних автобусів передала Франція. Про це повідомив начальник ОВА Сергій Лисак. 

«З вересня плануємо переходити з онлайн навчання на змішану або очну форми. Готуємося вже зараз. Закриваємо потребу в шкільному транспорті. Його закуповуємо бюджетним коштом, –  зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. –  Звернулися й до міжнародних партнерів. Відгукнулася Франція. Результат співпраці – 14 автобусів». 

Ключі від транспорту отримали директори навчальних закладів кожного з районів області. Серед них й пані Олена, керівниця ліцею в Мирівській громаді. Вона зізналася: досі не може звикнути до тихих та пустих шкільних коридорів. Та й діти хочуть знову сісти за парти.«Навчалися ми дистанційно. За цей час діти так виросли – деякі вже вищі за мене! Через екран цього не видно, – ділиться Олена. – В цьому році плануємо змішану форму освіти. Автобус був дуже необхідний. Підвозу потребують 176 учнів з 4 сіл. Дістатися самотужки важко». Повністю закриє потребу в підвозі отриманий автобус для однієї з гімназій Девладівської громади.«Наша громада навчалася за змішаною формою. Не вистачало автобусів. Тому один тиждень офлайн займалися одні заклади, другий – інші. А тепер, коли шкільний автопарк поповнився, зможемо організувати освітній процес повноцінно. Маємо укриття. Та й батьки висловилися за очну форму», – розповіла директорка гімназії Світлана. Автобуси комфортні та місткі. У них 55 місць замість стандартних 28. А ще –  безпечні. Авто рушить лише після того, як водій пройде вбудований алкотест та закриє всі двері. «Тут все на кнопках. Зручне навіть крісло, спина не втомлюється. Можна відрегулювати кермо», – поділився враженнями водій Володимир.   На початку липня шкільний автопарк Дніпропетровщини поповнили 12 автобусів, придбаних коштом державного та місцевих бюджетів

Оставить комментарий

avatar
250