Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині проходять штабні навчання щодо дій у разі аварії на ЗАЕС

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

На Дніпропетровщині проходять штабні навчання щодо дій у разі аварії на ЗАЕС
30 Чер 2023 11:42 | Обласні новини

На Дніпропетровщині проходить спеціальне штабне тренування з цивільного захисту. Відпрацьовують першочергові дії у разі аварії на Запорізькій АЕС. Серед учасників – міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Ми розуміємо, що окупована ворогом Запорізька атомна електростанція на сьогоднішній день представляє в техногенному плані величезну небезпеку, особливо для Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, – наголосив очільник МВС Ігор Клименко. – За найгіршим сценарієм обов’язковій евакуації підлягають близько 300 тисяч мешканців Дніпропетровщини та Запоріжжя». 

На Дніпропетровщині тренування відбуваються у населених пунктах, які потрапляють у 50-кілометрову зону ймовірного ураження. Доєдналися й ті, які прийматимуть евакуйованих людей.Умови максимально наближені до реальних. За легендою стався витік радіації на одному з енергоблоків Запорізької атомної електростанції. Сигнал тривоги пролунав о п’ятій ранку.Одразу ж на екстрене засідання зібрався оперативний штаб. Усі служби – розпочали роботу в «зоні лиха» та на місцях.«Усі заходи проводяться, аби бути максимально готовими до можливих радіаційних викликів. У разі реальної загрози діяти швидко і злагоджено. Адже тоді права на помилку не буде. Кожен покроково повинен знати, що робити», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.До тренування долучилися працівники ОВА, місцевої влади, ДСНС, поліції, Нацгвардії. А ще медичні бригади, волонтери і транспортники.Акцент навчань – на евакуації людей.Акцент навчань – на евакуації людей. Учасники розгорнули проміжні пункти евакуації для перевірки транспорту та людей, які виїжджають з населених пунктів, умовно «забруднених радіацією».Проводили заміри радіаційного фону.Навчання проводять у Запорізькій, Дніпропетровській областях та в частині Херсонщини. Загалом задіяні майже 8 тис людей. А ще сотні одиниць спецтранспорту й автобусів.

Оставить комментарий

avatar
250