Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У ліцеї на Дніпропетровщині «пошкоджений» навчальний процес

У ліцеї на Дніпропетровщині «пошкоджений» навчальний процес
7 Лют 2023 14:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині війна безпосередньо зачепила учнівське життя в Апостолівській громаді. У липні 2022 року росіяни завдали ракетних ударів по міських ліцеях, що призвело до пошкодження двох із них: третього і четвертого та повного руйнування ліцею № 1. Унаслідок цього, учні повністю перейшли на дистанційне навчання.

Як зараз проходить навчальний процес? Які переваги та недоліки онлайн навчання? На ці та інші питання дасть відповідь директор Апостолівського ліцею № 3 Наталя Пилипівна Ясковець.

— Наталє Пилипівно, наскільки відомо, будівля школи буквально за рік до повномасштабного російського вторгнення була, по суті, відновлена. І ось — ворожий обстріл. Які руйнування він спричинив?

— Так, Апостолівський ліцей № 3 у 2021 році був відбудований за програмою Президента України «Велике будівництво». Усе було зроблено ідеально: гарні класні кімнати, шкільне обладнання. Але влітку минулого року ліцей потрапив під обстріл. Частина будівлі зруйнована, маю наголосити, що неповністю. На мою думку, попередній ремонт дав користь, адже будівля була добре реконструйована, тому вона вистояла. Основні пошкодження: склопакети і дах. Допомогу надали міськрада, працівники та батьки. Влітку, вікна заклеїли плівкою, а зараз забили ОСБ. Територія ліцею на цей час знаходиться у повному порядку, дякуючи вчителям та батькам. Зараз у приміщенні школи можна знаходитись, але, відповідно, без учнів. Проте, новий корпус школи непошкоджений. Тому, якщо буде можливість, зможемо вивести учнів на офлайн навчання, тільки з дозволу батьків.

Оставить комментарий

avatar
250