Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Водії Дніпропетровщини будуть більше платити під час реєстрації авто

Водії Дніпропетровщини будуть більше платити під час реєстрації авто
12 Січ 2023 16:40 | Обласні новини

Цьогоріч прожитковий мінімум в Україні складає 2684 грн, що на 203 грн більше, ніж у 2022-му. Тож через це зросли і відрахування, які громадянин повинен сплачувати під час реєстрації автомобіля.

Під час оформлення авто запроваджено податок до Пенсійного фонду України. Він складає від 3 до 5% вартості автотранспорту. Сплачується тільки під час першої реєстрації, коли машина купується в салоні в Україні, або коли її купують за кордоном та реєструють у нашій країні. При цьому не має значення — нова машина чи стара та скільки їй років — податок все одно потрібно сплатити.

Так, 3% вартості автомобіля або 165 прожиткових мінімумів потрібно сплатити, якщо вартість авто не перевищує 442,8 тис. грн. 4% візьмуть з тих, чия машина «тягне» на 290 прожиткових мінімумів, або коштує від 442,8 тис. грн до 778,3 тис. грн. 5% потрібно буде віддати, якщо транспортний засіб коштує від 778,3 тис. грн та більше, або 290 прожиткових мінімумів.

«Об’єктом оподаткування є вартість автомобіля, визначена відповідно до договору купівлі-продажу, договору міни, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість», — зазначають у пресслужбі регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Дніпропетровській області.

Оставить комментарий

avatar
250