В одній із громад Дніпропетровщини запрацювали два сушарні цехи
Джерело: РЕГІОН — Вісті Придніпров'я
На Дніпропетровщині у Петриківській громаді запрацювали два сушарні цехи. Перероблятимуть овочі та фрукти. З продукту тривалого зберігання формуватимуть набори здоров’я. А ще – козацькі борщі та супи швидкого приготування. Все за власним рецептом.
«Ми готуємо для захисників. Міркували, чим їх ще порадувати. Щоб було по-домашньому смачно і з тривалим терміном зберігання. З’явилися ідеї. Оформили їх у заявку та подали на два конкурси. Перемогли в обох і отримали гранти на облаштування сушарних цехів. У кожен благодійники інвестували майже 100 тис грн», – каже голова Петриківської громади Наталія Коваленко.
Гроші пішли на закупівлю спеціального обладнання. Дегідратори, слайсери, вакуматори. Навіть контейнери та стелажі у цехах спеціалізовані. Одні для зберігання сушеного продукту. Інші – для сирого.
«Переробляємо свої овочі та фрукти. Допомагають місцеві фермери. На смаколики для захисників городину несуть й місцеві. Тому працювати є з чим», – поділилася Наталія Коваленко.
Оставить комментарий