Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Лікарні Дніпропетровщини потраплять до спроможної мережі медичних закладів

Лікарні Дніпропетровщини потраплять до спроможної мережі медичних закладів
20 Вер 2022 15:40 | Обласні новини

Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який, своєю чергою, поділятиметься на кластери.

У межах одного гос­пітального округу всі лікарні будуть розділені на надкластерні, клас­терні та загальні. До Дніпропетровського госпітального округу попередньо ввійдуть 33 медичних заклади. Серед них 4 лікарні будуть визначені як надкластерні і вже до них додадуть 14 кластерних та 15 загальних лікарень. Загалом реформа передбачає, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнтів — у загальних лікарнях. У разі більш складних проблем зі здоров’ям хворі люди потраплятимуть у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть їм високоспеціалізовані послуги.

Так, наприклад, уже з початку 2023 року пацієнти з інстультами та інфарктами зможуть отримати лікування винятково у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіоцентри. Адже наразі в Україні щороку, саме через несвоєчасну та неякісно надану медичну допомо­гу, лише від інсультів помирають 30 тис. людей. Тож після формування госпітальних округів, кожен пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає стану його здоров`я та має все необхідне обладнання для діагностики та лікування.

Оставить комментарий

avatar
250