Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Енергетик з Дніпропетровщини повертає світло в оселі і душі людей

Енергетик з Дніпропетровщини повертає світло в оселі і душі людей
12 Вер 2022 13:40 | Обласні новини

Енергетик з Нікопольщини допомагає відновлювати пошкоджені електромережі.  Він один із тих, хто дбає, аби працювала критична інфраструктура. Провідний інженер ДТЕК Дніпровські електромережі Олексій Коваленко відповідає за стан повітряних ліній Нікопольського району. Під його керівництвом бригади енергетиків відновлюють електропостачання для мешканців регіону у найгарячіших точках. Про того, хто повертає світло в оселі і душі людей – у рубриці Дніпропетровської обласної військової адміністрації «Творці перемоги».

Олексій Коваленко у професії вже 24 роки. Каже, під час війни робота стала справжнім полем бою. Його аварійні бригади працюють у бронежилетах і касках. Адже із середини липня агресор ледь не щодня обстрілює Нікополь і території на узбережжі Каховського водосховища.

«Перед війною ми модернізували більшу частину мереж у районі. Проклали сучасніші. Тепер ворог усе нівечить. Але ми відновлюємо. Боляче дивитися на руйнування. Людям потрібна електроенергія, щоб вони почувалися безпечніше. Щоб було світло у домівках. Щоб мешканці елементарно могли зарядити телефони», – розповів Олексій Коваленко.

Оставить комментарий

avatar
250