Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині розмістилися 11 медзакладів-переселенців

На Дніпропетровщині розмістилися 11 медзакладів-переселенців
10 Сер 2022 14:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині розмістилися 11 медзакладів із Харківської та Луганської областей. Там працюють понад 100 лікарів: хірургів, кардіологів, травматологів, окулістів.

Перевезли 10 машин «швидких» та більш ніж 100 одиниць обладнання. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

 «Лікарні запускають роботу. Медики з Луганської області планують розвивати напрямки, в яких за роки війни отримали досвід. Це психологічні консультації та реабілітація після поранень», – зазначив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

 Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня вже відкрила амбулаторний прийом. Щодня до півсотні людей приходять до кардіолога, хірурга, окуліста, травматолога, гінеколога, ендокринолога. Пацієнти – здебільшого переселенці.

Можна здати аналізи. У лабораторії – нове обладнання. Гематологічний та біохімічний аналізатори, коагулометр, центрифуги.

«Вирішили не відновлювати роботу стаціонару. У разі потреби пацієнтів направлятимемо до місцевих лікарень. Амбулаторія працює і у вихідні. Це наша «родзинка». Вузькопрофільні фахівці на зв’язку в режимі 24/7. У разі потреби приїдуть до пацієнта додому. Маємо портативні кардіограф та апарат УЗД», – розповів гендиректор Роман Водяник.

Оставить комментарий

avatar
250