Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Автопарк рятувальників Дніпропетровщини поповнився потужною технікою

Автопарк рятувальників Дніпропетровщини поповнився потужною технікою
10 Сер 2022 13:40 | Обласні новини

Автопарк служби ДСНС Дніпропетровщини поповнили 16 машин. Їх передали благодійники. Серед іншого – пожежну автоцистерну, пікапи для піротехніків, вантажівки з обладнанням для роботи у задимлених приміщеннях.

«Вдячні благодійникам за поставку потужної техніки. Сьогодні у рятувальників дуже багато роботи. Приміром, піротехніки щодня виїжджають на місця ворожих «прильотів» для виявлення боєприпасів. Загалом із початку війни знешкодили понад 4 тис вибухонебезпечних предметів», – зазначив начальник ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

У піротехніків – нові пікапи. Вони доставлятимуть на місця «прильотів» фахівців та техніку.

«Старі автівки постійно ламалися, а ці – надійніші та сучасніші. І багажник більш місткий, і діставатися місця події будемо швидше. А палива витрачатимемо менше. Замість 16 л на 100 км – 13 л», – розповів керівник піротехнічного підрозділу Сергій Петух.

Вперше автопарк рятувальників поповнився потужною вантажівкою, що дозволяє гасити пожежі просто у русі. Вона перевозить понад 10 тонн води та 1 тонну піноутворювача. Така машина якраз стане у нагоді при ліквідації загорянь після «прильотів» крилатих ракет, підкреслив Андрій Кульбач.

Оставить комментарий

avatar
250