Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпрі та області активізувалися шахраї

У Дніпрі та області активізувалися шахраї
28 Лип 2022 13:40 | Обласні новини

Мешканців Дніпропетровщини під виглядом працівників соціальних служб, банків та магазинів намагаються обдурити шахраї. Для обману людей вони активізували як давно відомі, так і відносно нові схеми.

У поліції Дніпропетровської області розповіли якк розпізнати шахраїв та вберегтися від них.

«Шахраї можуть представлятися: працівниками різного виду соціальних служб, що займаються допомогою пенсіонерам, а також працівниками банків та продавцями.

Злодії можуть пропонувати обміняти гроші на нові, переоформити пенсію та будь-які інші послуги за низьку ціну», — йдеться у поідомленні.

Один із найпоширеніших видів шахрайства – це обмін грошей, нібито зі старих на нові. До літніх людей приходять злодії під видом працівників соціальної служби та повідомляють про обмін старих грошей на купюри нового зразку. Тим самим ошукують пенсіонерів на їх заощадження, замість грошей шахраї віддають літнім людям сувенірні купюри або конверт із нарізаним папіром.

«Нагадуємо, якщо до вас додому приходять невідомі особи, які представляються працівниками різних служб, перш за все, не впускайте цих громадян до оселі, попросіть їх пред’явити посвідчення. Далі поцікавтеся метою візиту і зателефонуйте до установи, щоб пересвідчитись, що працівників справді до вас направляли. У разі виникнення будь-яких підозр негайно телефонуйте до поліції», — говорять правоохоронці.

Оставить комментарий

avatar
250