Цьогоріч у Дніпропетровській області зафіксували 3 випадки ботулізму
Джерело: РЕГІОН — Вісті Придніпров'я
Цьогоріч в Дніпропетровській області ботулізмом захворіли двоє дорослих у Кам’янському та один у Дніпрі. Люди отруїлися копченою рибою та тушонкою, виготовленими вдома. Як уникнути інфікування, розповіли в обласній військовій адміністрації.
«Влітку збільшується кількість випадків харчових отруєнь. Особлива небезпека – ботулізм. Він виникає через неякісно приготовлені продукти, що були забруднені бактеріями цієї інфекції. Захворювання може призвести до критичних наслідків, навіть смерті», – розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Олексій Григорук.
Найчастіше причиною ботулізму стають зіпсовані домашні консерви з м’яса та риби, рідше – овочів. А ще консервовані продукти, що були погано вимиті або неправильно термічно оброблені. Копченості домашнього приготування. Трапляються випадки хвороби і після вживання продуктів, вироблених у промислових умовах.
«У більшості випадків ботулізму можна уникнути. Для цього слід дотримуватися простих правил», – підкреслив Олексій Григорук.
Оставить комментарий