Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Громада Дніпропетровщини увійшла до фіналу конкурсу «Неймовірні села України 2022»

Громада Дніпропетровщини увійшла до фіналу конкурсу «Неймовірні села України 2022»
27 Чер 2022 13:40 | Обласні новини

Покровська селищна громада, що на Дніпропетровщині – серед фіналістів конкурсу «Неймовірні села України 2022». Вона подала бізнес-проєкт навчального хабу для бджолярів. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Економічний розвиток – наш пріоритет. Хочемо створити демонстраційну ферму на базі місцевого кооперативу. Ділитимемося досвідом, навчатимемо пасічників доглядати за бджолами», – зазначила голова селищної громади Світлана Спажева.

Кооператив створили минулого року. Побудували цех, встановили потужну лінію з переробки меду. Нині вирішили рухатися далі. Планують облаштувати «прозорий» навчальний клас. Щоб через великі скляні вікна та двері було видно вулики інше бджолярське обладнання. Можна буде проводити екскурсії, не виходячи із будівлі.

Якщо виграють, за призові кошти збираються придбати набори для пасічників, вулики для вирощування бджіл, акустичну систему, ноутбук, проектор та екран, фліпчарт, меблі для навчальної аудиторії.

Конкурс проводить редакція AgroPortal.ua разом з Посольством Королівства Нідерланди. Вже визначили перших фіналістів. Та заявки на участь ще можна надсилати до 26 червня. До фіналу потраплять 10 найкращих проєктів. У липні проведуть їх онлайн-захист. Далі визначать переможців. Село, яке посяде перше місце отримає 100 тис грн. Ще два призери – по 50 тис грн.

Оставить комментарий

avatar
250